vrijdag 8 februari 2019

Gebakken lucht

Een diëtiste zei eens tegen mij, na een inventarisatie van mijn / onze eetgewoontes : "Dat klontje boter in de gekookte groente kunt u beter achterwege laten. Dat is zo slecht. De rest klinkt goed." Ik zat daar vanwege een verhoogd cholesterol. Toen ik haar dieet volgde, steeg het cholesterol! Conclusie van de huisarts : "Niets aan de hand, uw lichaam maakt het aan." Overigens vond mijn huisarts mijn cholesterol helemaal niet zo hoog. De verzekeringsmaatschappij wel. Die wilde een hogere premie hanteren.
Volgens een of ander voedingsbureau, mogen we geen bruingebakken aardappeltjes meer eten. Daar krijgen we kanker van. Ik dacht gelijk : "Is er weer iemand afgestudeerd?" Ik heb gedurende mijn leven zoveel gehoord en gelezen over slechte dingen, dat inmiddels alles slecht is voor mijn gezondheid. Tot en met de lucht die ik inadem en onze regering toe. Tenminste, als ik al die verhalen zou geloven. Zo heeft men een keer een paar ratten heel lang met yoghurt ingespoten. Niet laten eten, maar geïnjecteerd. De arme beesten kregen kanker. Dus krijg je van yoghurt kanker, was de conclusie. Van eieren kreeg je een verhoogd cholesterol en anders een fipronil vergiftiging en van kippenvlees of taugé salmonella. In vis zit lood, brood is slecht vanwege het zoutgehalte, groentes en fruit vanwege de kunststofmest en bestrijdingsmiddelen en anders het suikergehalte, vlees vanwege het milieu, een broodje gezond is ongezond en nu dus de aardappel vanwege dat bruine of misschien zelfs zwarte randje. Straks dezelfde aardappel vanwege het vervuilde grondwater. Ja, ze zijn er nog niet. Volgens mij zit er bij die mensen zelf iets verkeerd.
Kanker is een al oude ziekte, waarvan het aantal gevallen naar mijn idee opvallend genoeg vooral na de jaren 50 alsmaar groeide. Ik krijg dan de neiging te denken aan al die chemicaliën (smaakmakers, vervangers, medicatie inclusief de pil), die de mens naar binnen krijgt. Maar ik ben geen objectieve / onafhankelijke deskundige. Maar mocht je van zo'n halfbakken aardappelschijfje toch last van diarree krijgen, dan kan je nog altijd Norit slikken. Je weet wel, dat pikzwarte pilletje dat fijn gemalen houtskool bevat.
Ergo, ik laat me niet bang maken. Ik eet nog steeds bijna alles en bak ze gewoon nog lekker bruin. En ja, ik warm gewoon spinazie van gisteren op. Erg hè? Kom op mensen, ga eens echt werk verrichten. Kijk eens in de supermarkten wat daar voor slechte rommel ligt. Zoals al die chemische troep in ons etenswaar.