woensdag 6 februari 2019

Opgeruimd staat netjes

andere macaroni
Gaandeweg ben ik me prettiger gaan voelen in een opgeruimde omgeving. Wat rommel vind ik niet erg, want het brengt ook wat gezelligheid. Een steriele kamer hoeft voor mij ook niet. Dus gewoon opgeruimd.
Omdat het zo'n grijze druilerige dag is, ben ik vanmiddag maar alvast gaan koken voor vanavond. Ik heb macaroni met kaas en ham gemaakt. Ik heb het na afloop in twee ovenvaste schalen gedaan. Ja, twee. Ik heb wat extra veel gemaakt, zodat we morgen niet hoeven te koken. Gewoon even de oven inschuiven en klaar.
Als ik zo bezig ben in de keuken, dan staat het aanrecht vol met allerlei benodigdheden. Van ingrediënten tot en met kookgerei. Soms ruim ik tussentijds wat op, want ik word wat kierewiet van al die drukte onder mijn neus.
Zoals bekend is mijn devies dat het feestje pas voorbij is als alles weer opgeruimd is. Dat geldt dus ook voor het koken. Zelf vind ik dat het voor alles geldt. Na het klussen, het gebruik van de badkamer en/of de wastafel dus ook. O ja, en vooral het toilet. Alles weer schoon en opgeruimd achterlaten. Zoals ik het aangetroffen heb. Soms nog schoner dan dat, want ik neig ook naar het opruimen van andermans rommel. Haha! Ik lach wel, maar er zijn erbij die er echt een flinke rommel van weten te maken. Dan vind ik klodders tandpasta in de wastafel, remsporen in de toiletpot of gebruikt serviesgoed op het aanrecht. Wij hebben geen vaatwasser. Nergens voor nodig. Toch is ons aanrecht bijna altijd leeg. Onder de spoelbak in een kastje staat namelijk een wit teiltje. Lekker ouderwets. Daar plaatsen we het gebruikte serviesgoed en bestek in. Uit het zicht. We doen 1 á 2 keer per dag de afwas. Inclusief het afnemen van de kookplaat. Maar ach, niet iedereen hoeft zoals wij te zijn. Ik weet wel, dat ik na het opruimen na welke activiteit dan ook, er een fijn gevoel aan overhoud; het is klaar!