dinsdag 31 maart 2020

Pas op de plaats

Inmiddels heb ik me een goed beeld kunnen vormen van wat er in onze voorraadkast ligt. Ik heb de THT (Tenminste Houdbaar Tot) data bekeken en inderdaad wat moeten weggooien. Helaas, want ik ben niet zo van eten weggooien. Dat vind ik doodzonde. Liever aan Fenna of de vogels, dan weggooien.
De koelkast is ook nagelopen. Wat daar lag was nog goed. Ik hoef geen grote schoonmaak te houden, want wij houden het huisje het gehele jaar door schoon. We sparen dus geen vuil op. Ik gaf een keer een buurvrouw zo'n reactie, toen ze vroeg waarom wij niet aan de voorjaarsschoonmaak deden. Vond ze niet leuk. Gewoon het hele jaar door bijhouden, klaar.
Bijschrift toevoegen
Ik ga nog in het schuurtje mijn bakken met allerlei zaken controleren. We hebben voorraadbakken met schroeven, pluggen, boten, moeren en ringen. En bakken voor spullen om de fietsen te repareren of preventief te onderhouden. Zo ook voor de auto. Er is ook een bak met bindmateriaal, zoals touw en ijzerdraad en kabelbinders. En je weet hoe het gaat, voordat je het weet liggen er spullen in de verkeerde bak. Opschonen dus. Ik ga ook onder de werktafel kijken en opruimen. Ik mis een handgreep van een schroevendraaier voor bits. Die moet ergens op de grond liggen. Ik kijk al een tijdje tegen zijn lege plek op het gereedschapsbord/-kastdeur aan.
Tot slot gaan we de stofkam door het kinderspeelgoed en dergelijke halen. Luuk is al zo groot, dat bepaalde dingen weg kunnen. Zoals wandelwagentjes, loopstoeltjes enz. Kortom, zoals Beatrix al zei : "Er is nog veel te doen."