woensdag 18 maart 2020

Ik heb het druk

Mijn lieve partner is ziek. Behoorlijk ziek, want ze kan bijna niets meer. Ze heeft geen energie. Ik heb het niet eerder zo erg meegemaakt. Ik moet haar zelfs helpen met douchen en aankleden. Kasian ja. Dus heb ik het wat drukker dan gewoonlijk. Voor mij is er wat het werk betreft niets nieuws onder de zon hoor. Ik doe net zo gemakkelijk de was (inclusief strijken) als het koken. En alle overige huishoudelijke werkzaamheden. Nu velen thuis zitten kunnen zij die daar niet zo ervaren in zijn, deze weken benutten om zich daarin te bekwamen. Vele handen maken licht werk.
In de supermarkt waren de schappen vrij goed gevuld dit keer. Ook nu was het relatief rustig. Interessant is het te zien dat de kassamedewerkers achter een doorzichtige acrylaat plaat zitten. Beschermd tegen mogelijke besmetting. Als het virus verdwenen is, mag de medewerker aan mindere risico's worden blootgesteld. Zoals aan overvallers en agressieve klanten.
Zouden veel thuisblijvers ook met klussen aan de slag gaan? Behangen, witten of kleuren, wat boor- en/of timmerwerk doen, de tuin klaarmaken of eindelijk dat op half zeven hangend gordijn of vitrage eens in orde maken. Vergeet dan ook niet die kapotte deurbel en/of de al eeuwen klemmende voordeur.
Je kunt wel sip op de bank gaan zitten balen, maar je kunt ook kiezen voor een positieve draai door van de nood een deugd te maken.