vrijdag 27 maart 2020

Mantelzorgen

Ik zou niet eens weten hoe lang ik al besmet ben. De incubatietijd van het virus kan erg verschillen. Misschien was ik al na een paar dagen (ongeveer begin deze maand) drager van het virus geworden. Omdat we wat dat betreft in het ongewisse waren, hebben we in die eerste periode thuis geen speciale maatregelen getroffen. Ik heb het virus gratis gekregen. De patiënt moest het van de eigen bijdrage betalen. Nu heeft het geen zin meer om apart te gaan slapen (het bed groter maken kan trouwens niet vanwege de kleine slaapkamer, haha!) en ver van elkaar verwijderd te blijven. Het laatste gaat ook lastig in zo'n klein knus huisje. We hebben wel het fysieke contact beperkt. Dus ik sla nog maar alleen uit zelfverdediging. Haha! Nee hoor, ik ben hier met de allerliefste vrouw van de wereld. Komt bij dat ik een afkeer heb van slaan en een vrouw slaan vind ik laag en misdadig. Nee, ik bedoel elkaar zoenen en zo.
In het algemeen weet ik dus niet precies hoe lang ik zou moeten wachten, om zeker te weten of ik wel of niet ziek word. Eerlijk gezegd interesseert het mij ook niets. Het komt zoals het komt. Neemt niet weg dat ik het lot niet ga tarten. Dus de hygiëne blijft extra belangrijk.
Als mantelzorger neem ik wel mijn rust. Ooit heb ik de fout gemaakt dat niet te doen. Hoewel, fout, de zieke had er veel profijt van. Dus hoe fout is fout?