dinsdag 17 maart 2020

Een beetje op slot

Natuurlijk heb ik de toespraak van Rutte gelezen. Nee, niet gekeken. Ik zie die meneer Pinokkio liever niet, vanwege zijn vele leugens. Toch moest ik omwille van mijn / onze gezondheid wel kennisnemen van zijn betoog. Inhoudelijk kan ik me er wel in vinden. Ik vraag me overigens wel af of ons landje zich kan en wil conformeren aan zijn oproep en waarschuwingen.
Het ligt niet bepaald in onze volksaard om naar de overheid te luisteren. Als we niet sneller dan 100 km/uur mogen, dan rijden velen zo'n 120 km/uur. Want de 'dat wil ik niet' en/of  'dat maak ik zelf wel uit' geest waart overal. We zijn ook niet bepaald een volkje met teamgeest. Vooral de afgelopen decennia is de 'eerst-ikke en de rest kan stikken' mentaliteit flink toegenomen. Het hamstergedrag is daar een schrijnend voorbeeld van.
En dan de regering zelf. De afgelopen decennia hebben Rutte c.s. veel onwaarheden verteld en ons loze beloftes gedaan. Het vertrouwen in de regering is laag. Voor mij een extra stimulans om de overheid kritisch te blijven volgen. Dit keer geloof ik wel wat de regering zegt. Al geloof ik niet zo in deze regering.