maandag 30 maart 2020

Ik doe niet mee

Na het applaus, het zingen en de beren voor het raam, is het nu een t-shirt voor het raam hangen. Komt de vuile onderbroek ook nog aan de beurt om ons gal te spuwen over eh...  weet ik veel wat? Ach ja, mensen beginnen zich te vervelen. Misschien gaat een aantal straks aan het meubilair kauwen. Net als de hond.
Ik zag een aankondiging van Serious Request. Men wil geld inzamelen voor het Rode Kruis vanwege het virus. Ik betaal al een hoge eigen bijdrage en een dito premie voor mijn eigen zorgkosten. Dus een bijdrage voor het RK zit er niet in. In het algemeen geef ik niets aan de deur aan geld voor zaken die onze gezondheid en/of welzijn betreffen. Als ik dat zou doen, dan zou ik akkoord gaan met het nalatig beleid van de overheid in deze. De voedselbank is daar ook een direct gevolg van. Een zinloze oorlog steunen aan de andere kant van de wereld vindt men belangrijker, dan de gezondheid en het welzijn van de mensen hier. Ik doe dus niet mee. Wanneer gaan politici eens door de ogen van een arme of zieke naar ons landje kijken?
Volgens mij is het coronavirus een vrouwelijk iets. We zien geen sport meer, de kroegen zijn dicht en we (de mannen) moeten thuisblijven.