donderdag 26 maart 2020

Manipuleren met Corona besmetting

In en berichtgeving over de Corona uitbraak in onze huisartsenpraktijk hier in Dronten, wordt gesteld dat enkel vier of vijf artsen besmet zijn geraakt. Niemand van het personeel en ook geen patiënten lijken te zijn besmet geraakt. Dat laatste lijkt mij wel het geval. Mijn huisgenote is ernstig ziek met Corona verschijnselen.
Volgens mijn (globale) berekening is het virus in de artsenpraktijk minstens een maand geleden daar terechtgekomen. Men heeft verzuimd direct de patiënten te waarschuwen toen de eerste arts ziek werd. Men is gewoon doorgegaan totdat alle artsen ziek waren. Pas toen werd de praktijk (afgelopen maandag 23 maart) gesloten. Ik vind dat een kwalijke zaak. Er zijn in dat tijdsbestek veel patiënten geweest. Mijn huisgenote dus ook; vanaf eind februari drie keer. Ze werd nog geen week na haar laatste bezoek ernstig ziek (hoge koorts, kortademig met pijn en energieloos). Niet eerder was ze zo erg ziek als nu. Ik ben mantelzorger geworden.
Vreemd genoeg kreeg ze pas tijdens een telefonisch consult maandag j.l. (praktijk was vanaf die dag dicht) het corona-verhaal en de sluiting van de praktijk te horen. De arts aan de telefoon was net hersteld van Corona na een vakantie in Tirol. Ze kreeg na het telefonisch consult medicatie voorgeschreven, maar ze kreeg geen bevestiging van een corona diagnose en is niet gevraagd voor een test. Is dat om publiciteit te voorkomen?
Het lijkt me sterk dat het een corona variant is dat enkel artsen besmet, zoals nu gesuggereerd wordt. Wat lees ik vanmorgen in een andere krant? Zie foto. Een kwestie van het boerenverstand gebruiken. Ik las ergens dat een van de artsen met vakantie in Tirol is geweest. Na terugkomst is hij gewoon aan het werk gegaan, terwijl anderen toen in quarantaine moesten.
We zijn met name boos vanwege het verzwijgen van de besmetting. Ben je zelf voorzichtig en hou je je aan de regels, krijg je het virus van een artsenpraktijk mee. Lekker dan. In een reactie op het krantenbericht las ik een treffend antwoord : "Mijn goudvis kan zingen."
Ps. Dat artsen, hulpverleners enz. een groter risico lopen op besmetting is logisch. Maar reageer dan adequaat als het zover is.
De arts heeft inmiddels contact opgenomen en gaf toe dat hij al last van koorts had toen hij mijn huisgenote behandelde. Hij was van vakantie uit Tirol teruggekeerd en was aan het werk gegaan. Voor ons is hiermee de kous af.