dinsdag 17 maart 2020

Lege schappen

goed voor mezelf zorgen...
Rond een uur of elf stapte ik een supermarkt binnen om wat boodschappen te doen. Niet veel boodschappen; we zijn niet aan het hamsteren. In de winkel viel mij een aantal zaken op. Er was weinig publiek in vergelijking met de periode voor de Corona toestand en er waren lege schappen. Vooral het laatste verbaasde mij. Als ik boodschappen ga doen, ga ik nogal doelgericht te werk. Ik loop niet door alle paden heen te sjokken en lukraak allerlei producten te bekijken, die ik niet nodig heb. Ik wil altijd zo snel mogelijk weer naar buiten. Dus ik word niet verleid tot impulsieve aankopen over te gaan. Op de groenteafdeling veel lege vakken. Gelukkig vindt niet iedereen koolraapjes lekker. Er was ook voldoende sla in diverse varianten. Tja, da's voor menigeen ook veel te gezond. Afgelopen week werden we verrast met een flinke zak uien.
dit...
Toen dacht ik nog : "Wat moeten we daar nu mee?" Maar later herinnerde ik me vroeger ook geregeld aardappeltjes met gebakken uien gegeten te hebben. Sonja trouwens ook. Kiwi's stonden ook op mijn lijstje, maar die waren op. Er was wel ander fruit, vooral veel appels. Ik heb sinaasappels genomen. Vlees was ook karig aanwezig. Dus dan maar een rookworst in het mandje. Bij de zuivelproducten was wel voldoende aanbod. Voor de rest zag ik in het voorbijlopen veel lege vakken. Ik ben niet gaan kijken welke artikelen daar slachtoffer geworden zijn van de hamsterwoede.
Ik merkte al winkelend wel dat ik me nog bewuster ben van alles wat ik aanraak. En dat is nogal wat. Te beginnen met het winkelmandje. En dan de producten zelf. Want iemand heeft ze daar geplaatst. Het wegen en een bon op de verpakking plakken is ook zoiets. Het is een touchscreen, dus.... Van de koeling moest ik deurtjes openen en sluiten.
of dit?!
De medewerkster achter de kassa droeg handschoentjes. Ik dus niet. Ik droeg een tas met boodschappen. En een pinpas. Weer thuis heb ik mijn handen gewassen. Zowel voor als na het opruimen van de boodschappen. Het zal best wel helpen, maar 100% zeker is het niet. Ik zie wel.