dinsdag 17 maart 2020

Omdenken

Ergens las ik een leuke reactie op de Corona toespraak van Rutte : "Ik ben gerustgesteld, want Rutte heeft ons zoveel beloofd wat we niet gekregen hebben."
Even een ander iets. Een vader heeft zijn auto uitgeleend aan zijn zoon. De zoon veroorzaakt een aanrijding. Naar zeggen trok de auto voor hem op, maar de bestuurder trapte plots toch op de rem. Er kwam namelijk toch nog een auto aan, die voorrang had. Met gevolg schade aan beide auto's. De zoon geeft de bestuurder van de auto voor hem de schuld. "Hij trapte opeens op de rem", is zijn verweer. Dat de verzekering er anders overdacht, begreep hij niet. Zijn pa ook niet. Pa vindt het ook vreemd, dat de verzekering wel de schade aan de achterzijde van de andere auto vergoedt, maar niet van zijn auto. Toen hij mij dat vertelde, zei ik : "Dat komt omdat je een WA verzekering hebt." Maar pa beweert van niet en stelt opgelicht te worden. Zoonlief claimt van zijn pa de huurauto, die pa van het schadebedrijf aangeboden kreeg. Pa zit zelf voorlopig zonder vervoer, want zoonlief heeft de huurauto plots dagelijks nodig.
Na veel gedoe is pa erg blij en trots, want zijn zoon heeft aangeboden de helft van de schade aan zijn auto te zullen betalen.... Tja, soms valt omdenken mij erg zwaar.