dinsdag 10 maart 2020

Bij de dierenarts


Fenna kreeg vanmorgen geen boterham als ontbijt. Ze moest nuchter blijven, want ze ging naar de dierenarts. Daar gaat ze onder zeil, want er wordt wat tandplak aan haar kiezen verwijderd. Het kan zijn dat de DA ook kiezen zal trekken. Ik had graag haar blafmechanisme dan ook getrokken zien worden, maar dat was niet zo eenvoudig volgens de arts. Ik heb niet om uitleg gevraagd, om te voorkomen dat ik misschien zelf zou gaan knutselen. Ik ken wel de uitspraak als een kip zonder kop, maar van een hond....
Fenna wandelde vanmorgen tegen 11.00 uur vrolijk de praktijk binnen, ondanks haar vorige bezoek. Het is daar wel een leuke entree, want ze moet eerst door een winkel met allerlei producten voor dieren. Dus ook voer en botten. Ze wilde niet stilzitten op de weegschaal. Maar niet veel later stapte ze uit zichzelf op de schaal en.... de Friezin ging zitten. Ze weegt bijna 19 kilo. In afwachting van haar beurt, ging ze rustig liggen.
Niet veel later wandelde ze de behandelkamer in. In ons bijzijn kreeg ze de verdoving. Daarna zijn we vertrokken. Na een half uur werden we gebeld met de stand van zaken. De helft van het werk zat erop. Er waren twee kiezen getrokken. Een vanwege aangetaste wortel en de andere omdat ie los stond. So far so good. Weer een half uur later was de behandeling achter de rug. Totaal 4 kiezen getrokken ; twee links en twee rechts, alle achterin op de onderkaak. Ze kan dus nog gewoon in evenwicht lopen en haar kop bewegen. Toen ze uit de bench kwam, liep ze als een zombie rond. Ze was nog aardig van de wereld. Dat was maar goed ook, want weer thuis begon ze weer goed helder te worden. We kregen wat zaken mee voor de nazorg. Eind goed, al goed. Bijna dan. Ze blafte weer toen ze wat hoorde. Iemand bekend met dat mechanisme?