zaterdag 14 maart 2020

Doortastend optreden

Toen Trump de deur voor Europeanen dicht deed, stonden velen op hun achterste poten. Hoe haalde hij het in zijn hoofd? Want het ging de critici natuurlijk weer over geld en niet over de gezondheid en het welzijn van de medemens. Trump heeft als enige begrepen dat Europa nu de grote Corona haard is.
Nu gebleken is dat Trump gewoon adequaat heeft gereageerd, gaan bepaalde journalisten roepen, dat de schade aan de Amerikaanse economie Trump straks stemmen gaat kosten. Ja hoor, alsof een zakenman als Trump op zo'n virus zat te wachten. Ik vind het zulke knullige journalistiek, doorweekt met linkse emoties en een groot gebrek aan competentie.
Rutte heeft getoond in situaties als deze niet over het nodige leiderschap te beschikken. Hij heeft te lang gewacht met maatregelen. Nu de angst toegeslagen heeft en er gehamsterd wordt, vindt ie dat vreemd en ongewenst. Hij wijst hierbij weer naar het volk in plaats van de hand in eigen boezem te steken. Rutte c.s. waren eerder gewaarschuwd voor hun apathie in deze kwestie. Er zijn EU landen die hun grenzen al dicht gegooid hebben. Hier staan ze nog wagenwijd open. Bijeenkomsten met meer dan 100 mensen zijn verboden. Dus men kan met een gerust hart naar een verkiezingstoespraak van Rutte gaan.
Ik schud geen handen meer. Niet zozeer vanwege de Corona, maar meer omdat veel mensen geen toiletpapier schijnen te hebben....