dinsdag 31 maart 2020

Corona nieuws

De regering gebruikt de epidemie om te verkondigen, dat de openstelling van Lelystad Airport is uitgesteld. In werkelijkheid ligt de boel daar al een tijdje stil, omdat de milieurapportage niet deugt. Die was uiteraard in het voordeel van de regering / voorstanders opgesteld. Gelukkig is daar serieus en kritisch naar gekeken door anderen. Maar goed, zoals voorspeld geeft men nu de Corona de schuld.
De Corona heeft ook schuld aan de malaise in Italië. Niet de overbekende gaten in de Italiaanse handen, maar het virus vereist extra financiële steun vanuit de overige EU landen. Wat met de lire al verbijsterend verkeerd ging, is nog steeds gaande : financieel wanbeleid. De zuidelijke Europese landen mogen wat mij betreft alleen geld lenen. Totdat ze de gaten in hun handen gedicht hebben. Maar die situatie wordt volgens mijn bescheiden mening nooit bereikt. Mocht Italië tot boycot van ons landje willen overgaan, begin dan a.u.b. met het terugtrekken van de maffia. O ja, en vergeet die Italiaanse roestduivel en spaghetti-kabelbomen niet.
Gedoe rond het Corona lied. Was er ooit een armoede- kanker- of aids lied? Of het gewone griep lied? Ik kan het me niet herinneren. Het zal wel te maken hebben met mijn slecht geheugen. Ik heb toch ook wel veel mooie herinneringen. Daar is trouwens wel een lied van. Meer dan een zelfs.