dinsdag 18 maart 2014

Wilders, Hitler en de rest

Het is nogal zorgwekkend om te zien en horen hoe gereageerd wordt op uitspraken van Geert Wilders van de PVV. Geert heeft voor velen de nare gewoonte om man en paard te noemen. In het algemeen blijven mensen en vooral politici liever vaag. En dus krijgt Wilders het zwaar te verduren. Voor alle duidelijkheid : ik ben het niet altijd met Wilders eens. Vooral de manier waarop hij problemen benoemd, mag van mij wat handiger verpakt worden.
Onlangs heeft meneer Geert uitspraken gedaan over het aantal Marokkanen in Den Haag. Weer een uitspraak die niet in goede aarde viel. Wat mij vervolgens opvalt, is dat andere politici daarbij het woord 'discriminatie' bezigen. Als ik het daar over heb : De VVD (Rutte) zei onlangs dat ze graag een Antillianen stop ingevoerd wil zien. Hij beloofde ook alleen de werkenden 1.000 euro. Anderen willen dat aso's naar een apart deel van de stad verkassen en weer anderen willen criminelen hun verblijf in hotel Oranje zelf laten betalen en hun eigen celdeuren maken. Bepaalde politici willen Oost Europeanen het recht op een uitkering geven, terwijl er ook zijn die vinden dat Oost Europeanen nergens recht op hebben. Kortom, allemaal groepen uit de bevolking die men apart behandeld wil zien. Maar om nu Hitler erbij te slepen gaat mij wat ver. Dat komt mij over als onmacht. Oké, Hitler was ook met een aparte groep bezig; de Joden. Maar tot op heden zijn er in ons land geen criminelen, aso's, Roma, Oost Europeanen en/of immigranten bij bosjes uitgehongerd, mishandeld, op transport gesteld en/of vergast. In tegendeel, ze genieten allemaal van het paradijs dat Nederland heet. Een paradijs waar ook slangen rondkruipen om hen te verleiden en/of te misbruiken en lafaards die niet durven op te treden bij misdragingen.
Het zal wel weer zo zijn, dat als de PVV in de opiniepeilingen hoog staat, andere partijen stiekem wat PVV ideeën  pikken en die in een andere verpakking op hun programma plaatsen. Dat is immers al vaker gebeurd. Maakt mij verder niets uit, hoor. Zolang de echte problematiek in dit land maar wordt aangepakt. Een van de grote problemen is het antwoord op de vraag : Waarom krijgt de PVV zoveel stemmen?