donderdag 27 maart 2014

De scheve ogen van het UWV

Rijst eet je met een lepel en sambal
Er is een groot tekort aan koks in Chinese restaurants. Veel kokkies krijgen geen werkvergunning meer en worden teruggestuurd naar land van herkomst.
Het tekort is een gevolg van ingrijpen van het UWV. Dat wil met deze ingreep werkloze landgenoten in de Oosterse keukens aan het werk zetten.
Ik weet niet hoeveel van die werkloze koks bekend zijn met de Aziatische keuken, maar het lijkt me een erg simpele gedachtegang van het UWV. Tenzij de bedenkers ervan hun Oosterse maaltijden thuis uit een zakje van Knorr Wereldgerechten halen en dat mengen met een groentenpakketje  uit de supermarkt. Maar ja, dat is geen Aziatische manier van koken. Wel voor menige Hollander, maar niet voor mensen met een Oosterse smaak (met een westers tintje). Ik vrees straks het ergste. Krijgen we straks bij de afhaalbalie nog wel die ouderwetse gerechten?  En de vraag : "Sambal baai? " Of wordt het : "Mot je er mayo bij?" En krijgen we dan geen lepel meer bij het bestek?