woensdag 26 maart 2014

Nog geen pensioenuitkering

Nee, ik heb nog geen pensioen. Het aankoopbedrag staat al een maand of wat op de rekening van de verzekeringsmaatschappij die het moet gaan uitkeren. Daar trekt ze ongetwijfeld lekker rente van, terwijl ik zit te wachten op mijn eerste pensioenuitkering. Het kan verkeren.
De afgelopen twee maanden heb ik vaak gebeld om naar de stand van zaken te informeren. Men had gezegd, dat er alleen nog een polis opgemaakt moest worden. Maar ja, dat was ruim twee maanden geleden. De telefoontjes en e-mails die ik daarna respectievelijk gepleegd en verstuurd heb leverden niets op. Ik kreeg alleen herhaald de mededeling, dat ik binnen 48 uur teruggebeld zou worden. Maar ook dat gebeurde niet.
Het vreemde was dat niemand mij de status van de getekende offerte kon vertellen. Het is dus niet even een offerte- of klantnummer intoetsen en hupsakee, daar is de status. Dat zou ik anno 2014 wel verwachten, na al die heisa rond het gebruiken van klantgerichte werkmethodes en -informatiesystemen begin jaren 90.
Maar begin deze week lukte het me in contact te komen met de medewerker die de polis opmaakt. Hoera! Hij had nog wat info nodig : Ik moest nogmaals (voor de 3e keer) een offerte tekenen en (voor de 4e keer) een kopie van mijn id-kaart sturen. Maar goed, als dat alles is om eindelijk mijn eerste pensioenuitkering te krijgen, dan moet het maar. Ik ben pas sinds eind oktober 2013 met mijn pensioenaanvraag bezig. En wat zijn vijf maanden in een eeuwigheid? Niets toch?  Meneer heeft mij schriftelijk toegezegd, dat ik komende week mijn eerste pensioen uitgekeerd krijgt. Eerst zien, dan geloven.