woensdag 12 maart 2014

Waaks! Minder hondenbelasting?

Zo dus...
Net als in een paar andere steden wordt ook in Lelystad Waaks! geïntroduceerd. Het project behelst een zekere vorm van oplettendheid door hondenbezitters tijdens het uitlaten van hun huisdier. Zij worden gevraagd alarm te slaan zodra zij verdachte situaties en/of personen in de wijk zien.
In voorkomende gevallen moet men 112 bellen en zeker niet zelf actie ondernemen of de hond erop af sturen. Het bericht vermeldt niet hoeveel korting de deelnemers krijgen op hun hondenbelasting. Voor wat hoort wat. Voor waakhonden geldt immers een lager tarief en de wijkagent hoeft niet de hele nacht over straat te lopen. Het kan zijn dat criminelen straks ook met een hond op pad gaan. Om niet op te vallen....
We hebben zelf een tijd twee honden gehad, een bouvier en een bobtail. De bouvier was erg waaks. De bobtail daarentegen was erg gastvrij. Een allemansvriend. Bij ongewenst bezoek zou de bouvier de indringer een been afbijten. Ter verzachting van de pijn krijgt de indringer dan van de bobtail een kopje koffie. Allemaal gratis, en hopelijk niet voor niets.