zaterdag 8 maart 2014

Geen mooi bos

Gratis, dankzij en waardebon...
Vandaag stapte ik op de fiets om met Fenna het bos in te gaan. Langs de weg, over het fietspad, loopt Fenna aan de riem. Zodra we aan de rand van het bos zijn aangekomen, mag ze los. En dan gaat ze er als een haas vandoor. Over 'haas' gesproken, vanmorgen zat ze achter een konijn aan! Maar dat beestje was beduidend sneller en slimmer dan de jonge Friezin.
In het bos lopen veel honden. Leuk voor Fenna, al toont ze minder interesse dan een jaar geleden. Halverwege passeer ik een mevrouw met een wat slome retriever. Het beest kijkt mij met een verveelde hondenblik aan.
Als we na geruime tijd weer teruggaan, kom ik het stel weer tegen. Nagenoeg op dezelfde plek. "Zal ik wat energie overpompen van haar naar hem?", vraag ik aan de eigenaresse. Ze lacht en zegt : "Nee, dat hoeft niet hoor. Meneer heeft er gewoon helemaal geen zin in. Hij vindt dit nu eenmaal geen mooi bos." Huh? Geen mooi bos? Een hond die dit geen mooi bos vindt?
Volgens de vrouw is de retriever dol op bossen. Hij rent als een gek tussen de bomen door en is nauwelijks te stoppen. Maar zodra hij in de gaten heeft dat ze naar dit bos gaan, geeft hij er de brui aan. Als ik nog eens naar hem kijk, dan klopt het verhaal van zijn baasje : hij vindt er echt helemaal niets aan.