donderdag 13 maart 2014

Van Gaal versus Hoeness

'ist der Ulli schon im Gefängnis...?'
Het nieuws rond Uli Hoeness vanuit Duitsland volgend, moest ik even terugdenken aan een voorval tijdens mijn loopbaan. Toen gedroeg een directeur zich nogal grof tegen mij, louter omdat ik het opnam voor mijn personeel. Niet veel later -ik had mijn ontslag ingediend- dreigde hij mij mijn nieuwe werkgever te vertellen, dat ik geen goede manager was. Als ICT manager had ik echter zicht op een zwarte loonadministratie en dito inkoopinformatie.
Het leuke was, dat ik nog net voor mijn vertrek mocht meemaken dat deze directeur en zijn kornuiten in een overvalwagen werden opgehaald en een aantal dagen achter de tralies werd opgeborgen wegens malversaties in de inkoop. Daar had de dienst mijn interne kennis niet eens voor nodig.
Toen ik las hoe Bayern München voorzitter Hoeness zijn net ontslagen trainer Van Gaal een paar trappen na verkocht -Van Gaal was een waardeloze trainer, vond hij- vond ik der Uli erg laf. Hij had Van Gaal bij zijn ontslag een spreekverbod opgelegd, zodat Louis niet kon reageren op de laffe uitlatingen. Maar ja, Duitsers in een machtspositie hebben vaak een grote bek.
Nu blijkt dat der Maul Uli zelf een crimineel is. Hij heeft de Duitse belastingdienst opgelicht. Als ik zou mogen kiezen dan kies ik voor een minder goede trainer en niet voor een zwendelaar als Maul Hoeness.  Als het recht zegeviert, zit Hoeness straks voor een aantal jaar achter de tralies en Van Gaal op de bank langs het veld.