donderdag 20 maart 2014

Dronten versus Van Flierenburg

De kwestie tussen de gemeente Dronten en patatbakker Frank van Flierenburg begint v.w.b. de gemeente Dronten steeds meer te lijken op een heksenjacht, een hetze.
De gemeente Dronten heeft nu zelfs haar website gebruikt om haar negatieve beeld rond de patatbakker te promoten. Dat heeft ze niet eerder gedaan met welke inwoner dan ook. Zelfs niet met criminele Drontenaren. Maar Frank heeft de twijfelachtige eer om de eerste te mogen zijn. Toch vind ik het bedenkelijk dat een gemeente zich zo laat gaan. Het schijnt voor de ambtelijke dorpelingen een lastig iets te zijn afstand te houden en zich te beperken tot hun primaire taak : dienstverlening. Nieuws over de patatbakker kunnen we toch uit diverse andere media halen?
Van Flierenburgs politieke partij Hop (staat niet voor Hoop Op Patat)heeft het in Dronten niet gehaald : 0 zetels. Dus dat wordt weer patatbakken, zou ik denken. Maar daar is een vergunning en standplaats voor nodig. En die is alleen verkrijgbaar bij de gemeente. En die ziet Frank niet zo zitten. Ik kan me voorstellen dat je als patatbakker in zo'n situatie je toevlucht zoekt in geestverruimende middelen. Maar een wietplantage voor eigen gebruik, mag ook niet. Life is hell, Frank.