dinsdag 4 maart 2014

Een bijzondere helm

Laatst was ik wat aan het rondneuzen op zoek naar een nieuwe helm voor op mijn grijze cocosnoot. Ik kwam ergens tussen helmen van het merk Nolan terecht. Daar las ik onder een aantrekkelijke helm het volgende :

'Met Microlock2 (patent aangevraagd) dubbele hefboom retentie systeem. Dit systeem bestaat uit een thermoplastisch ergonomische opening hendel, en een tweede aluminium getande en houdt hefboom. De getande hendel releases de Micrometrische strip, dus de kin riem kan alleen worden geopend met een zeer brede rotatie van de hefboom van openen. Dit apparaat minimaliseert de mogelijkheid van onbedoelde opening van de retention system.'

Het probleem met deze overigens zeer fraaie helm is, dat ik nooit alleen de helm kan op- of afzetten zonder handleiding en hulp van anderen om de hendels en hefboom te bedienen. Dus zal ik me moeten beperken tot toertochten met clubs. De voorbereidingstijd zal ongeveer een kwartier langer duren dan met mijn oude helm. Met het rijden met een hefboom en hendels aan mijn helm heb ik geen enkele ervaring. Hoeveel zo'n helm weegt is niet vermeld. Maar mocht ie te zwaar zijn, dan kan ik eventueel nog een paar helmsteunen op de CBX lassen. En toch.... het is een fraaie helm voor nog geen 200 euro.