zondag 23 maart 2014

Van XP naar WIndows 7 -3-

Mijn voornemen kende wat aanloopproblemen, maar uiteindelijk is het gelukt. Dankzij het heldere stappenplan van Microsoft. Ik begon met een diagnose om te bepalen in hoeverre mijn desktop geschikt was om Windows 7 te gaan gebruiken. Microsoft heeft daar een speciaal programmaatje voor, dat ik gratis kon downloaden. Toen de diagnose positief uitviel, heb ik het stappenplan van de migratie van XP naar W7 goed gelezen. Daarna heb ik, met enige moeite, een Windows 7 dvd gekocht.
Toen heb ik eerste bepaalde bestanden veiliggesteld met behulp van (weer een gratis download) Easy Transfer. Die bestanden heb ik op mijn externe schijf gezet. Het stappenplan heb ik afgedrukt, zodat ik dat bij de hand kon houden.
En toen kon ik de Windows 7 dvd plaatsen. De installatie verliep soepeltjes. Na het afsluiten heb ik met Easy Transfer de eerder veilig gestelde bestanden weer teruggehaald. Daarna moest ik nog wat programma's downloaden, want die waren verdwenen (was mij van tevoren bekend). Daarna moest Windows 7 nogal wat updates verwerken.
Na zo'n kleine 3 uur draait de desktop nu soepeltjes onder Windows 7.