maandag 24 maart 2014

Vreemde tv programma's

De dommigheid ten tonele voeren heeft bijna afgedaan. We weten het nu wel. En dus zijn er weer nieuwe bedenkelijke programma's op de tv. Soms zie ik trailers op de tv voorbijkomen van een programma van hopeloze ouders. Die zoeken voor hun zoon of dochter een relatie. Daarbij worden ze geholpen door Gordon en publiek.Verder zeg ik maar niets.
In een ander programma zag ik hoe een vader met een haast gesloopt huis, zijn zoon constant aan het helpen was met het verfraaien van diens woning. Zijn vrouw heeft borstkanker en doorstaat haar lijden in een gesloopte omgeving. Erg vreemd dat zoonlief nooit tegen zijn pa heeft gezegd : "Nee, we gaan samen eerst jullie huis weer opknappen, mamma is immers ziek? Ook de schoondochter kwam nimmer op het idee om haar man naar het huis van zijn vader en zieke moeder te sturen. Ze stuurden wel hun kinderen naar opa en oma. Om op te passen.
Tegenwoordig zijn er ook dating programma's, waarin de kandidaten naakt zijn. Ach ja, het blijft krikken met de kijkcijfers.
Ik zag ook een stukje over Hollandse mannen die in de Oekraïne op zoek zijn naar een partner. Ik moet wel vaak lachen om hun steenkolen Engels. Hoewel het hen nadrukkelijk gezegd was vooral niet over seks te beginnen, was het na de eerste begroeting al snel raak : een seksueel getinte mop. De dames begrepen er niets van en waren duidelijk geshockeerd.
Maar het kan nog erger. Toen een van de mannelijke kandidaten aan de schone uit de Oekraïne wilde vragen of ze als paardenhouder ook paarden fokte, vroeg hij : "Do you also fuck horses?" De aanwezige tolk viel bijna om van de schrik, maar begreep wat later wat de Achterhoeker bedoelde. Dezelfde man vroeg steevast aan zijn kandidaten hoe vaak ze seks wilden en of ze soms van feesten hielden. Je weet wel, in palen klimmen en dan op je gezicht vallen, door de modder rollen en je gek verkleden. En dat alles met een lijf vol Grolsch. Afgaande op het niveau van de dames en de situatie leken me dat nou niet bepaald de belangrijkste vragen voor een eerste kennismaking.