dinsdag 7 mei 2013

Tulpenroute Noordoostpolder


 
Ik was niet de enige
Eigenlijk was ik het gisteren al van plan, maar die dag heb ik op de valreep anders besteed. Heel nuttig hoor. Vandaag ben ik alsnog een rit gaan maken op de Honda richting noordelijk Flevoland, de Noordoostpolder. Daar is een tulpenroute uitgestippeld, die langs de bloeiende tulpenvelden leidt. Ik heb speciaal een week gewacht, vanwege de late bloei.
Zoals gebruikelijk ben ik binnendoor naar de Ketelbrug gereden. Al bij het viaduct over de A6 zag ik de eerste fleurige velden. Ja, ook op andere plaatsen in de polder worden tulpen gekweekt. Vanwege de droogte werd op veel plekken gesproeid.
Na de Ketelbrug gepasseerd te zijn, stuurde ik richting Urk over de Domineesweg. Voor Urk ging het richting Espel en Creil. De start van mijn tulpentocht was bij Kuinre, dus vervolgde ik de weg naar Bant. Voorbij die plaats stak ik de A6 over en reed richting Kuinre. Onderweg was mijn vizier inmiddels dicht gebombardeerd door allerlei vliegende insecten. Voor Kuinre, bij het restaurant De Wipkip, zag ik een mij bekende kaart hangen. Het was een plattegrond van de Noordoostpolder met de Tulpenroute erop aangegeven. Die heb ik met mijn slechte korte termijn geheugen bestudeerd. Een stukje verderop, bij het benzinestation in Kuinre tegenover de Hopweg, ben ik even gestopt. Daar heeft deze gemotoriseerde massamoordenaar zijn vizier ontdaan van de vele stoffelijke resten en wat voorbereidingen getroffen voor de toer. Na een slok uit mijn drinkfles reed ik de Hopweg op. Het duurde even voordat ik tulpenvelden ontwaarde. Rustig toerend volgde ik de goed bewijzerde route, die na een klein ommetje mij weer op de Hopweg deed belanden. Niet veel later stak ik de A6 over en kwam in Lemmer terecht.