zondag 19 mei 2013

Geld stinkt veel erger

bestaat er echte...?
Zoals ik al eens schreef wordt de Amerikaanse politiek bestuurd / beïnvloed door een handje miljardairs, die via de politieke partijen en vooral de congresleden het grote Amerika in hun greep houden. Geld stikt veel erger dan menigeen vermoedt.
Als ik als gewoon mens (wat heet) de baas van bijvoorbeeld Shell zou zijn, dan zouden de brandstofprijzen gehalveerd worden en het winnen van olie op mens- en milieuvriendelijke wijze gaan plaatsvinden. De lamlendige bestuurders zou ik aan het werk zetten om al die Shell rotzooi (schade aan mens en milieu) op te ruimen. Als rijk mens (ik heb het nog steeds over geld) zou ik alleen maar nog rijker willen worden. Met alle negatieve gevolgen van dien.
Ook in Europa en ook in ons land neemt de macht van de geldbezitters sterk toe. Kijk maar naar een bedrijf als Bayern (gecorrigeerd na opmerking). Ooit goed voor het produceren van gifgassen om mensen om te brengen, nu heeft het al een flinke greep op ons welzijn en welbevinden. De chemische gigant produceert niet alleen medicijnen (waaronder rommel om de natuur te manipuleren) maar ook zaden. Ik ben bang dat de genetische manipulatie ons door de strot gedrukt gaat worden.
Veel bedrijven worden gigantisch groot en de grootaandeelhouders krijgen op die manier grip op onze maatschappij en de politiek.De concurrentie wordt doodgemaakt of opgekocht. Net als in het profvoetbal. We noemen het hier nog steeds vrije economie. Maar het is gewoon ordinaire graaicultuur. De broodnodige energie, het voedsel en het geld komen steeds meer in handen van de grote graaiers / beleggers. En het schijnt dat de meesten onder ons het wel goed vinden.
Amerika is een groot offensief begonnen in Europa, om de genetische manipulatie(Monsanto act) ons door de strot te drukken. Eén keer raden wat hier gaat gebeuren. Als geld om de hoek komt kijken, dan speelt de gezondheid en veiligheid van de mens geen enkele rol.