dinsdag 21 mei 2013

Elfstedentocht op de motor -2-

Robert heeft met succes zijn tocht voltooid. Een volle stempelkaart, een medaille (geen kruisje), 463 kilometer onder de wielen en een nat pak later arriveerde hij na een lange dag weer heelhuids in Lelystad.
Goed gedaan jochie!
Hij doet ut niet..
Tijdens de Elfstedentocht voor motoren zijn toch nog acht rijbewijzen ingetrokken. Het betrof zeven keer veel te hard rijden, wat inhoudt een overschrijding van de toegestane maximum snelheid met 50 kilometer of meer (na correctie). Een van de zogenaamde motorrijders kreeg ook een educatieve maatregel aan de motorbroek. Hij kreeg die als gevolg van gevaarlijk verkeersgedrag. Wheelies, stoppies en gummen ontbraken ook niet, al kreeg niet iedereen daar een bon voor. de 'plysje' was niet overal.
Let niet op de taalfouten....
Op een aantal deelnemers van 3.500 is dit clubje weliswaar statistisch gezien  te verwaarlozen, maar gezien het karakter van het evenement toch opvallend. Over gewone bekeuringen is niets bekend. Vorig jaar was het aantal 600. Zullen de rijbewijsloze overtreders een volgende keer geweigerd worden voor deelname aan de tocht? Lijkt me wel, er staan genoeg anderen op de wachtlijst.
De Elfstedentocht werd overigens ook gereden op de Solex, bromfiets, fiets en op de step.