zaterdag 4 mei 2013

Geen respect

Onsportief gedrag ook
Vanmiddag ging ik even bij de plaatselijke voetbalvereniging Unicum kijken, Er was een wedstrijd gaande tussen een elftal van de thuisclub in geel blauwe outfit en een team in zwart wit gestreept tenue. Gedurende de tijd dat ik de wedstrijd volgde, viel me vooral een speler van Unicum op. Hij had constant commentaar op de scheidsrechter. Terwijl de man in het zwart in mijn ogen niet echt verkeerd floot. Maar de Unicum speler dacht daar telkens anders over. Na weer een zoveelste keer van commentaar, trok de scheids geheel terecht de gele kaart. Omdat de speler zijn misnoegen niet onder stoelen of banken stak, kreeg hij ook nog rood.
De uitsluiting was voor de Unicum speler aanleiding om overdreven te gaan staan klappen en zijn onsportieve gedrag jegens de scheidsrechter voort te zetten.
Niemand van zijn team, inclusief de leiding, wees deze speler terecht. Men liet hem zijn gang gaan. Vreemd, want de club beschikt wel over een zogenaamde Gedragscode. Als ik die nalees, zie ik dat de eerste drie regels voor spelers op grove wijze werden overtreden. 1. Respect voor de leiding, 2. Accepteren van beslissingen en 3. Niet schelden en treiteren. Het schiet niet echt op met het respect in het voetbal.