dinsdag 7 mei 2013

Tulpenroute Noordoostpolder -2-


In werkelijkheid tipte ik heel even de gemeente Lemmer aan, want de borden gaven aan dat ik bij de Bumasluis linksaf de Lemsterweg op moest en bij de Polenweg (ja, ja) rechtsaf. Hoezo Polenweg? In het knalrode tulpenveld, zag ik wel degelijk Polen. Ik bevond me nu in de RBC driehoek : Rutten, Bant en Creil.
Hulpje
Het was prachtig weer. Zelfs behoorlijk warm, zodra ik stilstond om wat foto's te maken. Helaas kon ik in bijna alle gevallen niet echt dicht bij de tulpen komen. Bijna alle gevallen, want bij de Wrakkenweg, nadat ik Rutten gepasseerd was en weer een slinger terug maakte over de Noordermeerweg, was een speciaal tulpenveld waar een tiental bezoekers rondliep. Daar kon men ook iets nuttigen. Onderweg passeerde ik trouwens ook plekken, waar men wat kon drinken en/of eten. Zo ook hier aan de Wrakkenweg.
Omdat ik wolkjes zag verschijnen en ik geen regenoutfit had meegenomen, besloot ik de zuidelijke route, die mij via Creil, Espel en Bant weer naar Kuinre zou leiden, niet te rijden. Die doe ik misschien eind deze week nog een keer. Ik reed via Creil naar Bant en Emmeloord. Binnendoor richting Urk en via de heenweg, Domineesweg  en de Abtweg, richting de Ketelbrug. Toen de CBX weer op stal stond, had hij welgeteld 181 km asfalt onder de banden door laten rollen. En het was nog droog. Ik geef toe, het komt wat laf over. Of begin ik nu een mooi weer rijder te worden?