woensdag 1 mei 2013

Toerend naar Leiderdorp -2-


Houtkamp
Kastanjelaan hoek Lindelaan
In Leiderdorp ben ik naar Marga gereden. Na een paar koppen koffie en een stokbroodje, gingen we samen op stap. Ik was na zoveel jaar van afwezigheid benieuwd hoe daar Koninginnedag, dit keer een bijzondere dag, gevierd wordt. Mijn gastvrouw heeft zo haar vaste bezigheden wandelroute op zo'n dag. Ik hoefde haar daarin alleen maar te volgen. We zijn naar het oude dorp gewandeld. In het oude deel was een vrijmarkt gaande. Op bepaalde punten, zoals op de hoek van de Eikenlaan en de Hoofdstraat was het erg druk. En gezellig. De Hoofdstraat richting de brug was tjokvol. We besloten via de Kastanjelaan, de Berkenkade en het Essenpark naar de voormalige boerderij van de fam. V.d. Graaf te wandelen. Het was schitterend weer.  Daar, bij die voormalige boerderij was muziek, een optreden van een bekende zangeres -deelneemster van een X factor seizoen-, en veel publiek.
We troffen daar Jason, Marie en de kleine Valentijn aan. Het mannetje loopt al! De beide ouders van Marie waren er ook. Daar hebben we even uitgeblazen en gezellig bijgepraat. Valentijn was erg geïnteresseerd in de kinderboerderij, maar die was vanwege de drukte helaas gesloten.
Daarna wandelden we door de Houtkamp richting het winkelcentrum. Via de afhaal Chinees kwamen we weer bij Marga thuis, waar we samen van de Tjap tjoy met nasi goreng hebben genoten. Gezelligheid kent geen tijd en dus was het opeens laat. Ik dankte mijn gastvrouw, we namen afscheid en ik keerde via de gebruikelijke route over de A4 huiswaarts.