woensdag 15 mei 2013

Samen een quiche maken


Nadat ik aan Mike gevraagd had wat hij wilde eten, kwam hij met het voorstel een quiche te maken. "Je weet wel, zo'n taart", legde hij nog even uit. Ik ken die taarten wel, want mijn zusje Rita maakt ze ook. Natuurlijk kon ik mijn zus bellen, maar dan zou het koken zomaar met twee uur opgeschoven worden. Want als wij in gesprek raken, dan lijkt het eind zoek. Dus toch maar even achter de laptop en Google geraadpleegd. Omdat ik nog prei in huis had, heb ik achter 'quiche' ook maar 'met prei' ingetikt. Vervolgens stond mijn scherm vol met voorstellen, waarvan ik de bovenste koos.
Het bleek een eenvoudig recept te zijn, waarvan ik bijna alle ingrediënten in huis had. Alleen het bladerdeeg niet. Dus fietste ik richting de stad, nadat ik mijn boodschappenlijstje had aangevuld. Heen ging snel, terug moeizaam vanwege de wind. Samen met Mike hebben we de quiche gemaakt. Mike heeft voor de variatie nog wat walnoten erop gestrooid.
Terwijl de quiche in de oven stond, hebben we (Mike kwam spontaan helpen door af te drogen!) de afwas gedaan. Dus het aanrecht was weer lekker opgeruimd en schoon. Rust in de keuken.
Na een stief halfuurtje was de quiche klaar. En we mogen beiden zeggen : hij smaakte uitstekend! Op naar de volgende quiche.