vrijdag 1 februari 2013

Vergeten straatje

Gisteren is het oud papier opgehaald. Normaal rijdt de wagen 's morgens ons huis voorbij, om vervolgens linksaf te slaan. Rijdend langs het wijkgebouw komt hij dan bij meestal 4 of 5 containers terecht, die geleegd moeten worden. Het is een vaste plek voor zowel het groen-, het rest en het papierafval. Toch wordt dat straatje tussen de Ringdijk en de Binnendijk soms overgeslagen. Zo ook gisteren.
Met een klacht hierover moet ik volgens de HVC servicedesk wachten, tot de volgende ochtend. Want misschien krijgt de chauffeur alsnog een ingeving. De chauffeur is telefonisch niet bereikbaar, zo werd mij ook nog gezegd. Dus wachten tot de volgende ochtend.
Toen ik 's middags Fenna uitliet, zag ik de HVC wagen staan in de buurt van de Harderwijkstraat. Aan een van de mannen vroeg ik of ze nog naar dat straatje zouden rijden. Maar volgens hem waren ze daar vanmorgen al geweest en rijden ze niet twee keer een deel van de wijk. Hij zei ook gemakshalve : "Die containers zijn daar veel te laat neergezet." Niet wetende dat hij iemand voor zich had staan, die zijn container keurig op tijd daar geplaatst heeft. Op dat tijdstip stonden daar al drie containers te wachten.
Omdat ik geen genoegen nam met zijn antwoord en opmerking, stelde ik de vraag aan de chauffeur. Die antwoordde, na wat aarzeling, dat hij daar nog langs moest. Maar zijn manier van doen, aarzelend en nadenkend, deed vermoeden dat ie dat straatje gewoon vergeten was. En dat kan, want het is en blijft mensenwerk. Hij had dan rustig kunnen zeggen : "Oeps, dom! Helemaal vergeten."
Nog geen 10 minuten later denderde de wagen achteruit (hij kwam van de andere kant) door het straatje. De vier containers werden alsnog geleegd en de wagen reed weer terug richting de Harderwijkstraat, waar ie bezig was. Sommige inwoners moeten nog wennen aan het ophaalschema. Zo stonden vorige week donderdag her en der papiercontainers langs de straat. Een week te vroeg. Maar ach, zet een container langs de straat en zie, in no time volgen er meer.