vrijdag 15 februari 2013

Uitkammen of uitdunnen

Langs de Lage Dwarsvaart, vlak bij de Noordersluis was een aantal mensen met oranje hesjes in het bos bezig. In dat bos hadden vorige week een paar Almeerse inbrekers zich verscholen. Twee werden opgepakt, de derde ontkwam. Nu was daar een graafmachine bezig en hoorde ik het geluid van kettingzaken. Bomen werden gesnoeid en/of gerooid en de walkant werd weer zichtbaar.
In dat hoekje van het bos, grenzend aan het terrein van de fabriek van Heembeton, bevond zich jarenlang een illegale camping voor daklozen. Ik heb daar een keer een kijkje genomen. Het was daar net alsof die campinggasten graag op een vuilstort verblijven. Wat een kolere bende zeg! Weliswaar onttrokken aan hte blote oog, maar slecht voor het milieu. Zelfs gebruikte tentjes liet men daar achter.
Soms zag ik wasgoed hangen aan bomen en struiken of aan een waslijn van aan elkaar geknoopte stukken draad, touw en schoenveters. Gedurende mijn wandeling over het fietspad daar heb ik geen hulpeloos kermende inbreker aan de grijper van die machine zien bungelen.
Ik ga er alsnog van uit, dat men het bos en dan met name de walkant aan het onderhouden is.