woensdag 20 februari 2013

Een wip maken

Ik ben van plan komende periode een dagje naar Amsterdam te gaan. Nee, mijn uitje heeft niets te maken met de Pvd A en CU stemmen die opgaan, om de prostitutie te gaan verbieden. Gewoon een dagje Amsterdammen. Toen ik op de Herengracht werkte, liep ik van en naar het station. En ja, natuurlijk ook via de Wallen. Ik moest altijd glimlachen om al die toeristen, die zich ongemakkelijk en vaak stiekem vergaapten aan de dames achter de ramen. 'Bah!', riepen velen met rode oortjes en soms kwijlende mond.
Genoemde partijen willen in dit land de prostitutie gaan verbieden. Seks mag, zolang je er maar niet voor betaalt. Een etentje, uitje, doos bonbons, een thuis, dikke kus of bos bloemen wordt overigens niet gezien als betaling. Net zo min als een keer in het huishouden helpen. Hoor ik daar een zucht van opluchting?
Er zijn helaas veel negatieve verschijnselen rond prostitutie. Zoals mensenhandel, gedwongen prostitutie, ziektes enz. Maar veel van die uitwassen komen we ook tegen als we Oost Europeanen in de bouw of champignonteelt aan het werk zetten. En die activiteiten worden niet verboden. Men zou de bijverschijnselen moeten bestrijden.
De hedendaagse prostituee heeft inmiddels al een flinke administratie bij te houden voor de lokale overheid. En als het aan de regering ligt, komt daar nog meer bij.  Wat dat betreft is het net de hedendaagse agrariĆ«r, die meer achter zijn computer dan op zijn trekker zit.
Er zijn en blijven nu eenmaal vrouwen die hun lichaam tegen geld willen aanbieden. En er blijven mannen die daar graag op ingaan. Dus wordt prostitutie straks allemaal stiekem (en vaak gevaarlijker) en doen we net alsof het er niet is. Net als in Zweden. Na de daad betaal je daar voor de koffie met wafeltje 75 euro. En anders zet je straks in een kamer wat materialen en gereedschap klaar en zeg je tijdens een controle, dat je les geeft. Je leert klanten een wip te maken. Tegen betaling natuurlijk 75 euro exclusief 6 euro administratiekosten. De bureaucratie moet immers ook betaald worden.