woensdag 13 februari 2013

Flevolandse krokodillentranen

Minister Plasterk heeft met de provincie gesproken over de plannen om Flevoland te doen opgaan in een superprovincie, waarin Noord Holland, Utrecht en Flevoland opgenomen gaan worden. De mensen in het niet crisis conforme provinciehuis zijn daar tegen en mochten hun zegje doen. Later gaf Plasterk in het tv-programma Pauw & Witteman zijn visie op de superprovincie en 'vergat' daarbij de visie van de Provincie te belichten. Gevolg : verontwaardigde reacties uit het Provinciehuis hier in Flevoland.
Ik kon een glimlach van leedvermaak niet onderdrukken. Politici die een koekje van eigen deeg krijgen en vervolgens quasi teleurgesteld of misschien zelfs verontwaardigd krokodillentranen met tuiten huilen.
Noem mij eens een eerlijke politicus. Het zijn doorgewinterde manipulators. En die zitten ook bij de Provincie hoor, kijk maar eens naar de kwestie rond de Oostvaarderswold. Daar waren en zijn nog steeds serieuze tegenstanders, maar naar hen heeft de Provincie ook nauwelijks geluisterd en is ze met haar eigen verhaal aan de haal gegaan. Net zoals Plasterk dat nu ook doet. Ik heb het verder maar niet over de gemeentelijke plannen, die ook vaak op dergelijke manier uitgevoerd worden : de zaak is intern voorgebakken en dus definitief.
Wij burgers hebben dagelijks te maken met overheden die gewoon hun eigen zin doordrijven en maling hebben aan serieuze bezwaren. Daarom doet het mij goed als politici ook eens zo'n naar gevoel over zich krijgen dat aangeeft dat je bedonderd wordt. Een gevoel dat ontstaat als er niet naar je geluisterd wordt en je beseft dat je de shit gelaten over je heen moet laten komen.