zondag 10 februari 2013

Burgemeester Rodenboog heult met de NAM

De gemeente Loppersum heeft voorgesteld een speciaal NAM loket te openen, zodat gedupeerden van de aardschokken samen met de NAM schadeformulieren kunnen invullen.
Ja, ja, het gesjoemel is direct begonnen nota bene onder leiding van de burgemeester.  NAM is de aangeklaagde partij en zal dan een gedupeerde helpen met het indienen van een schadeclaim? Dat gelooft toch zeker niemand? Of zijn sommige gedupeerde Groningers zo dom? Het is wel weer iets typisch des overheids : altijd de soortgenoten (ambtenaren) inschakelen in geschillen. Zo heb je altijd een voorsprong.
Of zoals Jan Mulder schetste : staat zo'n Nam mannetje naast mij naar de enorme scheur in de muur van ons huis te kijken, zegt ie : "Heeft u soms mollen in uw tuin?"
In dergelijke situaties geeft het geen pas om met dit soort misleidende initiatieven te komen. Een burgemeester onwaardig!
Om gemanipuleerde situaties te voorkomen, kunnen gedupeerden beter onafhankelijke schade-experts inschakelen. Het initiatief van burgemeester Rodenboog riekt mij wat erg veel naar gas. Als men in militaire dienst gas! gas! gas! riep, dan moesten wij direct veiligheidsmaatregelen treffen en vooral aan ons zelf denken en zeker niet met de vijand gaan praten.