dinsdag 26 februari 2013

Oudjes in/naar Almere

In Almere gaat de politie strenger toezien op mensen die zich met een scootmobiel voortbewegen. Over een aantal van de gemotoriseerde oudjes wordt geklaagd vanwege de relatief hoge snelheid, waarmee zij structureel door het winkelend en wandelend publiek  rijden.
In voetgangersgebieden en winkels is sprake van een zeer lage snelheid waarmee mensen zich te voet verplaatsen. Sommige turbo-scoots rijden daar drie keer zo hard, wat als erg onveilig en onplezierig wordt ervaren.
Ook hier in Lelystad rijden mensen rond in scootmobielen , met een relatief hoge snelheid. Niet alleen in winkelgebieden, ook in de winkels zelf. Hier en daar zijn stickers aangebracht om deze oude coureurs te attenderen op hun nare gewoonte.
Een ander bericht over oudjes in Almere betreft de verhuizing van Huize Patria in Bussum (waar oom Guus R. verblijft) naar het Almeerse. Het zorgcomplex voor Indische Nederlanders aan de Ceintuurbaan is sterk verouderd. Ik ben daar een aantal keren geweest en vond het er erg benauwd propperig. Maar wel een gezellige, leuke Indische sfeer. Zo senang sèh! De naam Patria refereert overigens aan de repatriëring (een eufemisme voor op transport stellen). Men hoopt in het nieuwe gebouw in Almere dezelfde oosterse sfeer te creëren als in Bussum.
Hier in Lelystad zouden we ook een soort Indische wijk krijgen, de Warande. Maar door de strenge vorst van afgelopen jaren is het een kille, typische Hollandse wijk geworden. Of was het de crisis? Ik weet het niet meer.