zondag 9 september 2018

Zelf gekocht

zelf gekocht en gemonteerd
Een paar keer heb ik zelf onderdelen voor de kampeerbus gekocht en die laten monteren in een garage. Ik koos ervoor omdat ik in die gevallen liever een vakman het werk laat doen. Ik blijf me ervan bewust, dat ik een prutser ben, een amateurtje. Ieder zijn vak!
In sommige gevallen rekende men een hoger uurtarief, omdat men de marge op de geleverde onderdelen misliep. Maar niet altijd werd het uurtarief verhoogd. Een paar keer maakte ik mee, dat men de montage weigerde. Met als reden het feit dat ik het onderdeel via een webwinkel gekocht had en niet via hen. Zelf vond ik de weigering nogal onzakelijk. Geld is geld, zeg ik dan.
zelf ontsteking controleren
Wat mij wel logisch leek, was dat men geen garantie bood. Natuurlijk niet op het onderdeel, maar soms ook op de montage ervan. Dat werd mij keurig vooraf medegedeeld. Als bedrijf moet je inderdaad heel voorzichtig zijn wanneer klanten zelf onderdelen kopen. Laatst paste een spoelmechanisme niet op het hangend toilet. Beide waren door de klant zelf gekocht. Net als de douchecabine die niet helemaal haaks bleek te zijn. De verantwoordelijkheid voor de  opgelopen vertraging ligt in dat geval bij de klant.