vrijdag 7 september 2018

We leven langer

Toen ik de parkeerplaats opreed, zag ik een heuse boevenwagen. Een grote sedan met vier boeventronies erin. Wat een koppen zeg! Maar tja, ik was in Lelystad. Vandaag lag ik namelijk weer bij haar in de stoel. Bij mijn mondhygiëniste. Een aardige vrouw, die erg klantgericht is. Maar niet in die zin, dat ze bovenop me zittend mijn gebit doet, hoor. Ik bedoel meer haar belangstelling voor mij. Zakelijk gezien. Met dat monddoekje voor zie ik enkel haar donkere ogen. Nee, ik zie geen lente in de ogen van die voormalig tandartsassistente. Ik zag wel mijn ver geopende mond.
Zoals vaker lag ik daar wat in die stoel te mijmeren. Ik zag een krantenkop voorbijkomen (niet van de bezorger), waarin stond 'Man gaat langer mee'. Ahum, als ik een of ander gebruiksvoorwerp ben dat net een test goed doorstaan heeft. Of zit er meer achter dit bericht? Iets wat te maken kan hebben met pensioenen en/of pensioenleeftijd? Je weet het tegenwoordig maar nooit.
Ik behoor tot de groep, die dus langer meegaat. Als het maar niet al te lang gaat duren. Ik heb nog niet ergens een of ander programma / app kunnen ontdekken, waarmee ik mijn THT datum kan bepalen. Dan zou ik misschien mijn tijd wat beter indelen. Of niet. Misschien heb ik dan tijd zat. Rest de vraag of mijn lijf dan nog wel redelijk tot goed zal functioneren. Anders hoeft het niet.