dinsdag 18 september 2018

Op de fiets

Maandagochtend zat ik weer op die schitterende fiets van mij. Ik zeg het maar voor de zoveelste keer : een prima fietsje! Geen e-bike, maar een tmz-fiets. Vanwege het tijdstip kwamen golven jongeren mij op het fietspad tegemoet. Op weg naar school. Ik dacht even terug aan de tijd, dat ik geregeld in Grou was. Toen reed ik ook de goede kant op; lekker rustig op de weg, terwijl de andere kant op (richting Amsterdam)  het erg druk was.
Als middelbare scholier reed ik in eerste instantie ook op de fiets naar school. Die (nieuwe!) fiets heb ik gekregen toen we van Curaçao terugkeerden. Vanaf de Splinterlaan in Leiderdorp richting Leiden. Over de Spanjaardsbrug, de Lage Rijndijk een stukje door De Kooi naar de Herensingel. Die singel ging over in de Maresingel. Bij de Valkbrug rechtsaf over het Schuttersveld en vervolgens onder het spoor door de Rijnsburgerweg op. En dan rechtsaf de Kagerstraat in en dan weer rechtsaf naar het fietsenhok. Later kreeg ik een bromfiets, een Magneet.
Tja, toen werd die fiets werkloos. Ik ben pas weer gaan fietsen toen we in Leiden woonden en ik in Den Haag werkte. Die afstand legde ik af om mijn Montana racefiets. Ik heb dat niet zo vaak en lang gedaan, hoor. Immers, er stond een Fiat 128 voor de deur.
Toen zowel wij als het bedrijf naar Zoetermeer verhuisden, kwam de fiets weer tevoorschijn. In Schoonhoven fietste ik ook. Om naar het centrum te gaan en op de zaterdag als ik even een rondje door de polder ging sprinten. Ik had in die tijd van een kennis een professionele racefiets gekregen. Wat een verschil met dat oude race-ijzer!
Ik rij nog steeds vaak en graag op mijn fietsie. Voorlopig ben ik niet aan een e-bike toe. Misschien kom ik ooit in het nieuws, omdat ik een trap-maar-zelf-fiets rij. Haha!