vrijdag 21 september 2018

Weer een zinvolle dag

Het geeft telkens weer een goed gevoel te weten, dat een dag zinvol is verlopen. Ik heb dan niet de dingen willen doen, die ik in mijn hoofd had maar dat is geen punt. Als ik mijn tijd kan besteden aan het bieden van hulp aan mensen die het kunnen gebruiken, dan doe ik dat liever. Datgene wat ik zelf voor die dag wilde kan best wachten.
Even terugkijken en de boel inpandig (in mijn hoofd) evalueren is altijd al een gewoonte van me geweest. Net als alvast even vooruit blikken.
Zo kan ik niet alleen op een dag terugkijken, maar ook over langere periodes. Om die reden is het erg treurig wanneer ik hoor dat iemand gedurende langere tijd misleid is. Terwijl hij zelf de indruk had goed bezig te zijn geweest. Op die manier hebben mensen zelfs hun eigen graf gegraven; door hun best te doen voor anderen.
Zelf ben ik er ook een paar keer ingetuind. Ik heb toen op het gebied van ict orde op zaken gesteld en allerlei problemen opgelost. Ik had er zelf toen ook een goed gevoel bij. Niet wetende dat in beide gevallen mijn leidinggevende van plan was om de hele ict-mikmak daarna 'opgeschoond' uit te besteden en als blijk van dank mij (en anderen) te ontslaan.
Toen ik later terugkeek op die situaties kreeg ik geen naar gevoel. Mensen kunnen ook zo zijn. Hoe dan ook, ik had gewoon weer mijn best gedaan en me aan mijn woord gehouden. En dat telde toen voor mij zwaarder.