maandag 17 september 2018

Pleintje bijna af

Morgen wordt de laatste hand gelegd aan het pleintje. Het is op de schop gegaan, met name de bestrating. Die lag er slecht bij, met als resultaat veel plassen na een regenbui, losse tegels en oude, lelijke banken die op een weinig aantrekkelijke plaats stonden. Die zitplaatsen waren wel aantrekkelijk voor hangjongeren, want verscholen achter het groen konden zij bijna ongezien hun ding doen. Zoals het roken van wiet.
Die bankjes worden nu zichtbaar op het pleintje geplaatst. De betonnen obstakels, bedoeld om te voorkomen dat auto's toegang tot het pleintje krijgen, worden vervangen door hekjes.
De mannen hebben ook de paden naar de voordeuren aangesloten op de verhoogde bestrating. Rond de bomen had ik een paar jaar geleden klinkers gelegd. Dat was vanwege de stank van kattenpoep. Die oplossing heeft prima geholpen, tot groot verdriet van menige dakhaas. Men gaat er nu grint in doen. Al met al dus een zeer grote verbetering vergeleken met een paar weken geleden. Zelf hebben we al gesproken over het verder opleuken van de groenbakken. Ja, ja, het wordt wel wat. De nieuwe uitstraling geeft nog meer energie om het pleintje leuk te houden. Uiteraard met dank aan een ieder die daarmee geholpen heeft, met name de gemeente Dronten.