vrijdag 14 september 2018

Vroeg op

Eerder deze week had ik onze zoon beloofd hem een helpende hand te bieden. Dat hield in, dat ik vanmorgen vroeg uit de veren moest. Mijn dagelijks ritueel dus geen probleem voor mij.
Fiat?
In een bijna leegstaande woning werd vandaag vloerverwarming aangelegd. Daarvoor was rond half acht een specialist aanwezig. Zelf hebben we het elektrische deel aangepakt. Een nieuwe keuken vereiste de nodige aanpassingen voor wat betreft de elektriciteitsaansluitingen. Er moesten vanuit de keuken twee kabels getrokken worden, waaronder een voor krachtstroom. Dat was dus gaten door de betonnen vloer boren, zoon in de kruipruimte en ik in de keuken de kabels begeleiden door de gaten. Op die manier is zo'n klus zo gebeurd. Wie dit alleen moet doen moet geregeld de kruipruimte in en uit. Terwijl de vloer gefreesd werd, zorgde Ben voor de aansluitingen in de meterkast. Dat ging niet zomaar, want de kast bevatte een wirwar aan bedrading. Soms werk van iemand die voor Fiat werkt? Terwijl Ben de verwarmingsunit monteerde, heb ik de spaghetti in de meterkast wat geordend, zodat het aansluiten wat vlotter kon verlopen. Er lagen vier losse kabels en een paar die in gebruik waren. Ik heb ze allemaal opgerold en bijeen gebonden.
Tussentijds heb ik met bewondering en veel respect gekeken naar het frezen van de vloer. Meneer Randy legde een fraai patroon neer. En.... helemaal los uit de pols! Knap hoor, echt vakmanschap. We liepen daar allemaal met gehoorbeschermers rond en ondanks een aparte stofzuiger op de freesmachine, stof te happen. Ik kreeg er een droge keel van. Maar.... ik heb weer heel veel interessante dingen gezien en geleerd!
Tegen half een waren wij klaar. Ben bleef daar nog, maar ik spoedde me naar huis, om me met een voldaan gevoel onder een warme douche te nestelen. Het weekend kan beginnen.