zaterdag 8 september 2018

Wegkijken


Als we onderweg zijn, komen we nauwelijks in de verleiding om 'zomaar' ergens te gaan zitten snacken. Wij zijn nog van de oude stempel, die op gezette tijden eet en (koffie) drinkt. Dus hoeven wij bij het zien van reclame-uitingen langs de weg niet echt weg te kijken.
Voor veel van dat soort zaken geldt bij ons, dat het leuk blijft wanneer er af en toe aan toegegeven wordt. Er zijn mensen die bijna dagelijks pizza eten. Voor hen zal het ook geen uitspatting zijn, wanneer ze naar een pizzeria gaan. Wel wanneer ze gewoon aardappels met groente eten.
Wegkijken deed ik afgelopen week ook, toen ik iemand met een collectebus op me af zag komen. Bedelen voor hun directeuren met hun zelf verzonnen stichtingen, zogenaamd om anderen te helpen. Oké, ik weet heus wel dat zo'n Jaguar of Ferrari veel geld kost. Maar een Fiat 500 brengt je graag van A(sociaal) naar B(eter).
Wegkijken deed ik vanmiddag niet toen een auto met aanhanger mij inhaalde. Zelf reed ik 110 km / uur waar 130 km /uur toegestaan was. Haast, haast, haast. Of stond het tweetal nog in de kartbaan-modus?