donderdag 20 september 2018

Vroeg aan de slag


Vanmorgen stond ik rond 08.15 uur al met een heggenschaar in mijn handen. Vandaag wordt het GFT opgehaald en ik wilde alsnog een stukje groen op het pleintje wat scheren. Dat was door de reguliere onderhoudsploeg blijkbaar overgeslagen. Geen ramp, maar nu het pleintje zo opgeknapt is, dus wel. Een kleine hoor. Hier en daar heb ik ook wat dood groen (=bruin) verwijderd. Nog even en dan ga ik wat bollen planten langs de randen. Leuk voor het komend voorjaar.
Na de knipbeurt was ik zelf aan de beurt : nog rapper naar de kapper gegaan. Ook dit keer had de jongeman zijn geld zeer snel verdiend. Niet alleen ik, ook de meneer naast mij in de stoel was zo klaar. Ligt vast aan de grijze haren. De bezitters ervan kijken niet zo kritisch in de spiegel.
Daarna ben ik langs een bouwmarkt geweest om wat klein spul te kopen. Ik ga een paar beugels maken om een achterbank van een bus vast te zetten. Ach, het houdt een mens van de straat.
Gisteren heb ik onze zoon weer geholpen. Morele ondersteuning. Leuk om hem van zo dichtbij zijn werk te kunnen zien doen. Nog leuker is de gedachte, dat ik, als vader, van mijn zoon kan leren. Net zoals toen met het lassen met de andere zoon. Met geld omgaan kan ik wel aardig. Dus over oikos nomos heb ik onze derde zoon nog niet hoeven raadplegen.