zaterdag 22 september 2018

Ellie Lust

Voor Ellie Lust heb ik niet alleen bewondering maar ook respect. Veel respect, omdat zij voor mij de echte politieagent vertegenwoordigd. Ze zou door haar werk en persoonlijkheid model kunnen staan voor het korps. Helaas denkt de top van het korps daar anders over. Ellie moet kiezen tussen het werk voor de Politie en dat voor de tv en andere media. Volgens mij, afgaande op de berichtgeving, is het een kwestie van afgunst. Ach je kent het vast wel, dat typisch Nederlands gedrag dat weigert mee te genieten van andermans succes. Het gedrag dat leidt tot : Wie met het koppie boven het in dit geval blauwe maaiveld uitsteekt, wordt onthoofd.
Ellies functie en haar optreden op de tv zie ik als één geheel : handhaving en promotie van het politieapparaat.
De korpsleiding is wat dat betreft erg kortzichtig, met name in een periode waarin het korps inclusief de frauderende leiding te vaak in een negatief daglicht komt te staan. Het korps heeft mensen als Ellie Lust juist heel hard nodig. Maar aan dat inzicht ontbreekt het bij de korpsleiding. Het heeft het boegbeeld op grove wijze verwijderd.
Ik wens Ellie heel veel wijsheid en succes toe en het korps sterkte met dit grote verlies en vooral beterschap. Want het korps is al lange tijd ziek.