donderdag 6 september 2018

Alexander Pechtold is achterbaks

Een stukje uit de tekst van Pechtold naar aanleiding van de onpolitieke, maar niettemin juiste uitspraken van minister Blok aangaan de immigratie en integratie :

 "....Ons land en onze identiteit worden gekenmerkt door openheid en respect: hier kan iedereen het maken, hier kan iedereen zichzelf zijn, hier kan iedereen erbij horen, hier is volop ruimte voor verscheidenheid. Juist in tijden van Trump, Le Pen en Poetin, moeten wij uitdragen dat tolerantie en diversiteit ons sterker maken. Dat verscheidenheid ons verbindt in plaats van ons scheidt. En dat ons buitenlandbeleid waarden gedreven is. Daarom zijn de opmerkingen van minister Blok een bewindspersoon onwaardig. Zeker voor een lid van dít kabinet dat heeft vastgelegd er te willen zijn voor alle Nederlanders...."

Dat lijkt mooi te klinken. Maar hoe moet ik dit lezen als ik ook lees over Pechtold en zijn voormalige vriendin die van hem abortus  moest plegen? En over een appartement als cadeau? En iedereen tot donor verklaren? Dit is toch ook een politicus onwaardig? Openheid? Respect? Tolerantie? Verbinden? Alexander Pechtold zelf is niet iemand van openheid en ook niet van respect, tolerantie en verbinden. Pechtold is gewoon een schijnheilig, achterbaks persoon. Nee, dan liever Blok. Maar dan als lid van de FvD.