zaterdag 8 september 2018

Kraantje vastgezet

Het wastafeltje dat ik ooit zelf een keer heb gemaakt, vormde laatst een nieuwe uitdaging. Het kraantje was los gaan zitten. Het zit met een grote kunststof moer op het blad bevestigd. Door het veelvuldig gebruik is de boel wat los gaan zitten, waardoor de kraan wat meedraait als er water getapt wordt en als het kraantje weer dichtgedraaid wordt. Omdat het wastafeltje apart gemonteerd is op het aanrechtblad, is het eenvoudig los te maken en te verwijderen. Ik moest daarvoor de watertoevoer ontkoppelen, de bedrading van de waterpomp losmaken en de afvoerslang verwijderen. Vervolgens kon ik
de beide beugeltjes, waarmee het geheel op het blad bevestigd is, losschroeven.
Leuk om dat wastafeltje na 2 jaar weer eens los te hebben. Het wasbakje zelf doet ons denken aan de eetbak van Fenna. Haha! Toch is het echt een wasbakje, compleet met afvoer. Ik heb de grote kunststof moer van het kraantje gelost en het kraantje met siliconen kit onder de voet weer op het tafeltje geschroefd. Hij staat nu weer muurvast.
Daarna heb ik het geheel weer op het aanrechtblad gemonteerd. Dat was binnen 5 minuten gebeurd. We kunnen weer aan de kraan, zonder dat ie meedraait.