dinsdag 25 september 2018

Gold diggers?

Zo worden vrouwen genoemd, die jacht maken op rijke mannen. Wat de mannen betreft die jacht maken op rijke vrouwen, zij worden Millennials genoemd. Alsof het enkel mannen uit die generatie betreft.
Aan de term gold digger denk ik wanneer vrouwen zich opeens herinneren, dat een (nu) bekende man hen in het verre verleden lastig gevallen heeft. Menige man kent dat wel : "Weet je nog, dat je op 11 december 1978 rond twee uur 's middags iets lelijks tegen me zei?" Man : "Huh??!!"
Tja, men zegt dat vrouwen een geheugen van een olifant hebben. Helaas gaat het dan vaak over minder aangename zaken. Ik vraag me af in hoeverre het geld een rol speelt in de aangiftes of het oprakelen van zeer oude zaken. Veel kranten hebben erg veel geld over voor zo'n belastend verhaal als het om een bekend iemand gaat. Als het mensen betreft die ten tijde van het voorval volwassenen waren vind ik het een rare zaak, om nu pas gewag te maken van dergelijke voorvallen. Ik ben zelfs geneigd te denken : "Toen vond je blijkbaar niet erg. Misschien zelfs leuk."
Mocht iemand die mij slecht heeft behandeld een bekend persoon geworden zijn, dan zal je mij niet alsnog horen klagen. Ik heb ten tijde van de onmin mijn zegje of ding al gedaan. Daar wacht ik niet mee. Dus al die nare mensen mogen van mij met een gerust hart rijk en/of beroemd worden.