donderdag 27 september 2018

Commerciële onzin

Wat de hype rond ons klimaat en milieu betreft, ben ik niet zo'n meeloper. Integendeel, ik sta er nogal kritisch tegenover. Het is wel zo, dat alle beetjes helpen. En toch, het zou al veel schelen wanneer men zich over het zwerfvuil net zo druk zou maken als over het organische hondenpoep. In het algemeen is men opvallend druk bezig met flut-maatregelen.
Dat een stad als Amsterdam geen F1 circus wenst, begrijp ik best wel. Men vecht daar (ook selectief) tegen de luchtvervuiling. Neem nou Schiphol, een enorm grote vervuiler. Met onze zuidwesten wind wordt al die vieze lucht richting Amsterdam geblazen. En wat te denken van al die scheepvaart rond de hoofdstad? Nee, men gaat (tweetakt) scooters en auto's met dieselmotoren te lijf. We worden steeds meer gedwongen elektriciteit te gaan verbruiken. Een verschuiving van de vervuiling van decentraal naar centraal. Om maar te zwijgen over het toekomstig afval van al die elektronica (accu's). Zoals ik al verwachtte en schreef worden de zonnepanelen via de woz belast. Kortom, commerciële onzin.
Al dat klimaat- en milieugedoe wordt deels veroorzaakt door de mens. Deels is het een natuurlijk verschijnsel. Ik zou kiezen voor minder mensen of wel geboortebeperking. Niet dat zo'n beperking ook de armoede en honger zal doen afnemen, want die worden veroorzaakt doordat de rijken niet willen delen. Het is zoals het is. Laten we eerst maar de zure regen afwachten.