zondag 14 april 2013

Zonnig verlies SV Lelystad


A1 in de aanval
Op de zonnige zaterdagmiddag besloot ik weer eens naar het sportcomplex van de plaatselijke voetbalclub SV Lelystad te gaan. Ik heb eerst nieuwsgierig staan kijken naar de A1. Ik hoopte wat bekende gezichten te zien, maar helaas was het voor mij een compleet onbekend elftal, dat overigens wel z'n best deed maar in mijn ogen niet het niveau van de toenmalige A3 haalde. Al moet dan wel weer zeggen dat het een leuke pot was om naar te kijken. Ik zag in de eerste en tweede helft een doelpunt aan beide zijden.
0-2
Een aanzienlijk lager kijkcijfer kreeg het eerste van SVL van mij, toen ik de tweede helft aanschouwde. Er viel al vroeg een tegendoelpunt van Vios uit Vaassen, dat net even gretiger en scherper was van de thuisclub. Dat verschil werd gaande weg de tweede helft alleen maar groter. SVL liet bij balverlies telkens het hoofd hangen. Een bal fanatiek terugveroveren was er niet bij. Tot het doelgebied ging het aardig, maar dan stokte het. Er waren geen koele killers aanwezig om aanvallen af te maken. In de slotfase gooide SVL alles op alles. Gevolg was een leeg doel waar Vios dankbaar gebruik van maakte : 0-2.
Nu was Vios ook niet altijd even slim bezig, want al eerder kreeg het kansen de bal in een leeg doel te deponeren, maar om mij totaal onduidelijke redenen besloot de aanvaller de bal niet in het lege doel te laten rollen, maar aan een in de dekking staande medespeler af te geven. Ik hou het maar op een lichte zonnesteek. De zon scheen zo heftig.